Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op ZorgICTbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Adrz opent deuren tijdens banenmarkt en open dag

  28-05-2018 - Zaterdag 2 juni 2018 organiseert Adrz een banenmarkt in Goes en een open dag in Vlissingen. Op beide locaties kunnen geïnteresseerden deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen. Lees het hele artikel »

 • Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2018 geopend - Wie heeft het beste project voor meer werkplezier?

  28-05-2018 - De inschrijving voor de Nationale HR Zorg Award 2018 is gestart! Vorig jaar vond de succesvolle lancering van de award plaats. Vele inspirerende projecten om werkplezier te vergroten werden met de award in het zonnetje gezet ter inspiratie van zorgorganisaties in de diverse branches. Iedereen werkzaam in of voor de zorg kan tot uiterlijk 13 augustus een project indienen dat bijdraagt aan meer werkplezier. Lees het hele artikel »

 • Catharina Ziekenhuis succesvol met hartbewaking op afstand

  23-05-2018 - De ICD is een klein apparaatje met een shockfunctie dat direct ingrijpt bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Patiënten met een ICD moeten vaak voor controle naar het ziekenhuis waarbij de ICD ‘wordt uitgelezen’. Het Catharina Ziekenhuis heeft een Remote Care afdeling opgezet om de ICD op afstand te kunnen monitoren. Elke nacht voert de ICD automatisch een hartcontrole uit, zonder dat de patiënt dit merkt. Lees het hele artikel »

 • Nieuwe versie NEN 7513 over logging op patiëntdossiers gepubliceerd

  23-05-2018 - De privacy van cliënten is afhankelijk van het handhaven van de vertrouwelijkheid van persoonlijke gezondheidsinformatie. De nieuwe versie van NEN 7513 bevat voorschriften voor zorgverleners en hun systeemleveranciers over wat er precies moet worden gelogd in een patiëntdossier. Lees het hele artikel »

 • Gezondheidsinformatie Thuisarts.nl nu eenvoudig beschikbaar via BeterDichtbij

  17-05-2018 - De gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl is vanaf nu ook beschikbaar via de digitale dienst BeterDichtbij. Thuisarts.nl wordt maandelijks 2 miljoen keer bezocht door mensen met vragen over hun gezondheid en is daarmee de grootste onafhankelijke website voor gezondheidsinformatie in Nederland. Patiënten en artsen die via BeterDichtbij met elkaar communiceren, kunnen in hun gesprek in de BeterDichtbij app nu ook gemakkelijk en veilig de onafhankelijke informatie van Thuisarts.nl uitwisselen. Lees het hele artikel »

 • Patiënt krijgt online inzage in eigen medische gegevens

  17-05-2018 - ‘Ik kan mij beter voorbereiden op het gesprek met mijn arts’ - Patiënten van Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen vanaf nu hun eigen medisch dossier bekijken via internet. Onder de naam MijnZGV lanceert het ziekenhuis deze nieuwe dienstverlening. Door online inzage van medische gegevens kunnen patiënten zich beter voorbereiden op een afspraak bij de arts. Achteraf kunnen zij uitslagen en behandelverslagen nog eens rustig nalezen. Lees het hele artikel »

 • Grotere kans vroegtijdige dood voor fysiek actieve werknemers

  16-05-2018 - Mensen die voor hun werk fysiek actief zijn hebben een 18% hogere kans om vroegtijdig te overlijden. Dit concluderen onderzoekers van VUmc op basis van hun onderzoek waarbij ze informatie van bijna tweehonderdduizend proefpersonen uit dertien landen hebben gecombineerd. Het artikel is vandaag verschenen in het gerenommeerde vaktijdschrift British Journal of Sports Medicine. Lees het hele artikel »

 • SEIN neemt nieuw Elektronisch Patiëntendossier in gebruik

  16-05-2018 - Op 7 mei 2018 nam SEIN, het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, een nieuw Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in gebruik. Het EPD, ‘Synaps’ genaamd, wordt geleverd door IT-bedrijf Topicus. In Synaps kunnen medisch specialisten, psychologen, maatschappelijk werkers en andere zorgverleners de medische gegevens van patiënten opslaan, raadplegen en veilig met elkaar uitwisselen. Dat laatste biedt een groot voordeel voor zowel patiënten als zorgverleners. Lees het hele artikel »

 • Rijnstate en Philips bouwen kliniek van de toekomst

  16-05-2018 - Rijnstate en Philips gaan een nieuwe 10-jarige samenwerking aan om gezamenlijk invulling te geven aan de kliniek van de toekomst. In deze samenwerking zetten beide partijen in op een toekomst waarin voor zoveel mogelijk patiënten zorg in de thuissituatie wordt georganiseerd. Zij bouwen een virtueel zorgcentrum van waaruit zorgverleners de gezondheid van patiënten zowel binnen als buiten het ziekenhuis kunnen bewaken. Met deze samenwerking bouwen partijen het bestaande langdurige partnerschap op het gebied van beeldvormende apparatuur uit. Lees het hele artikel »

 • Personeel ziekenhuis Nij Smellinghe ‘in nieuw jasje’ voor lagere CO2 footprint

  16-05-2018 - Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft op dinsdag 8 mei duurzame dienstkleding in gebruik genomen. Hiermee zet het Drachtster ziekenhuis opnieuw een unieke en belangrijke stap in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als tweede ziekenhuis in Nederland stapt Nij Smellinghe, in samenwerking met industriële wasserij Rentex Floron, over op dienstkleding van duurzaam materiaal. Zo dragen we bij aan het realiseren van een lagere CO2 footprint. Lees het hele artikel »

 • Kempenhaeghe en PSV starten samenwerking en onderzoek op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’

  14-05-2018 - Kempenhaeghe - expertisecentrum op het gebied van epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie in Heeze - en profvoetbalclub PSV hebben een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’ getekend. Lees het hele artikel »

 • MindAffect haalt één miljoen euro durfkapitaal op voor ALS-uitvinding

  14-05-2018 - MindAffect, de Nederlandse startup die een unieke ‘brain computer interface’ heeft uitgevonden waarmee onder meer ALS-patiënten weer kunnen communiceren, haalt één miljoen euro durfkapitaal op bij diverse Nederlandse investeerders. Lees het hele artikel »

 • MedicijnMonitor 2018: Nederland efficiënt en zuinig met geneesmiddelen

  09-05-2018 - Nederland geeft per jaar 200 euro per inwoner minder uit aan geneesmiddelen in vergelijking met andere landen met een hoog inkomen. Dit blijkt uit de nieuwe MedicijnMonitor 2018 van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Lees het hele artikel »

 • Nederlandse zorgsector niet getroffen door malware 'Orangeworm'

  25-04-2018 - Z-CERT, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg, heeft geen aanwijzingen dat de Nederlandse zorgsector getroffen is door een aanval met malware via medische apparatuur. Lees het hele artikel »

 • Treant pakt voortrekkersrol medicatieveiligheid

  20-04-2018 - Een veilig en verantwoord medicijngebruik is van levensbelang en daarom bundelen Treant Zorggroep, ontwikkelaar Nexus en Nictiz hun krachten. Gezamenlijk werken de partijen aan een nieuwe manier van gegevensuitwisseling waarbij zowel patiënt als zorgprofessional een actueel overzicht krijgen van de medicatie die een patiënt gebruikt. Ook veranderingen in doseringen zijn in een oogopslag te zien. Vanmiddag, 20 april, ondertekenden de partijen hiervoor een overeenkomst. De module die Treant met de organisaties ontwikkelt dient als standaard voor alle andere ziekenhuizen in het land. Lees het hele artikel »

 • Bogin introduceert gratis app Biopaspoort®

  20-04-2018 - Patiënt houdt zelf werking van medicijn(en) en mogelijke bijwerking bij​ - Gebruikers van biologische medicijnen krijgen meer grip op hun eigen medicijnen dankzij de nieuwe app, het Biopaspoort. Met de app kunnen gebruikers zelf bijhouden welke (biologische) medicijnen ze gebruiken of gebruikt hebben. Belangrijk hierbij is om het zogenaamde batchnummer of chargenummer in de app op te slaan. Geïnteresseerden kunnen het Biopaspoort kosteloos downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Dit hulpmiddel is ontwikkeld door de brancheorganisatie Bogin (Biosimilars en generieke geneesmiddelenindustrie Nederland). Lees het hele artikel »

 • Robot helpt schedelbasischirurg

  20-04-2018 - Een robot die het uitboren van een gat in de schedelbasis kan uitvoeren. Jordan Bos van de TU Eindhoven ontwierp en bouwde op verzoek van kno-arts en schedelbasischirurg Dirk Kunst van het Radboudumc hier een prototype van. Lees het hele artikel »

 • Aios wint prijs met app die SEH-drukte toont

  20-04-2018 - Met de app 2TWNTY4 heeft aios Evelien van Eeten een prijs gewonnen op het symposium ‘Doelmatigheid van zorg’. De app toont de actuele capaciteit op elke SEH, zodat de acute patiënt op het juiste moment op de juiste plaats terechtkomt. Lees het hele artikel »

 • Aios wint prijs met app die SEH-drukte toont

  19-04-2018 - Met de app 2TWNTY4 heeft aios Evelien van Eeten een prijs gewonnen op het symposium ‘Doelmatigheid van zorg’. De app toont de actuele capaciteit op elke SEH, zodat de acute patiënt op het juiste moment op de juiste plaats terechtkomt. Lees het hele artikel »

 • Ascom ontwikkelt platform voor data in de gezondheidszorg

  12-04-2018 - Ascom, internationale aanbieder van ICT-oplossingen en mobiele communicatie in de gezondheidszorg, heeft een innovatief platform ontwikkeld dat hiaten in informatievoorziening overbrugt. Hiermee worden zorgprocessen geoptimaliseerd. Het Ascom Healthcare Platform wordt aangekondigd op Zorg & ICT (17 tot en met 19 april in Jaarbeurs Utrecht) bij stand D052. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts