Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Apothekers en huisartsen nemen regie in ICT-ontwikkeling

14-06-2019 - Softwareleverancier in de zorg Promedico innoveert vanaf vandaag niet alleen met huisartsen en apotheekhoudende huisartsen, maar ook met apothekers. Gisteren tekenden vertegenwoordigers van hen allen in Utrecht een samenwerkingsovereenkomst die de basis van het bedrijf versterkt en de innovatiekracht voor de toekomst verzekert. Alle zorgverleners worden vertegenwoordigd in het nieuwe bestuur van Promedico. Promedico is uniek als ICT-leverancier met primair de focus op doorontwikkeling samen met zorgverleners om zorgtoepassingen te optimaliseren. Haar informatiesystemen blijven ongewijzigd open voor koppeling met alle partijen in de zorg.

 

Sofa en Grelief zijn de partijen die zich aansluiten bij het gedachtegoed van Promedico: bijdragen aan de beste zorg voor de patiënt, waarbij investeren in goede ICT belangrijker is dan alleen winst maken. Als ijzersterke combinatie kunnen zij blijven innoveren met én voor zorgverleners.
“Promedico is opgericht door huisartsen, Sofa door apotheekhoudende huisartsen en Grelief door apothekers. Alle bloedgroepen zijn aan boord: dat maakt deze samenwerking uniek en garandeert dat de ICT echt vanuit de gebruikers wordt doorontwikkeld. Letterlijk een van-voor-systeem”, aldus Koen Smulders, operationeel directeur Sofa en Egbert Greving namens Grelief.

ICT in de apotheek vraagt om vernieuwing
Egbert Greving van Grelief, namens de apothekers: “Wij stappen in deze samenwerking omdat de ICT in de apotheek vraagt om vernieuwing. Het apotheekinformatiesysteem Apro van Promedico biedt die vernieuwing. Wij geloven dat sturing geven door gebruikers zélf, de enige manier is om met elkaar aan de slag te gaan. Vanuit de filosofie van Promedico: open communicatie én winst investeren. Samen ambiëren wij de beste te worden in de markt.”
Brede steun in zorgveld
Reacties in het zorgveld klinken enthousiast. Zo steunt Mosadex - geneesmiddelleverancier van ruim 1.000 apotheken - de nieuwe samenwerking. “Wij feliciteren Promedico met hun nieuwe partners. Wij voelen ons betrokken en zullen waar mogelijk gebruikerssystemen faciliteren in het belang van de doorontwikkeling van de eerstelijns zorg. Alleen samen lukt het betere zorg te organiseren voor iedereen”, aldus Ton van Hulst, directeur coöperatiezaken en bedrijfsontwikkeling van Mosadex C.V.
“Wij zijn de enige combinatie van ICT-dienstverleners binnen de zorg van wie de klanten ook meebesturen. Wij gaan werken voor - en namens - ruim 1.000 huisartsen, 220 apotheekhoudende huisartsen en een sterk groeiend aantal apothekers”, aldus Maarten Vermeulen, secretaris Stichting Digitaal Geïntegreerde Zorginformatisering.
 

Meer actueel

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts