Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op ZorgICTbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Medisch Contact koppelt zorgpersoneel aan vacatures voor covid-19

  16-03-2020 - Lees het hele artikel »

 • Lancering bouw eerste citizen science game van Europa tegen kanker

  04-10-2019 - Op 7 oktober tijdens het 9e Games for Health Europe Congres is de lancering van een nieuw citizen science project: UNMASK. Voorzitter Jurriaan van Rijswijk van Games for Health Europe en oprichter en voorzitter Bernhard van Oranje van Stichting Lymph&Co geven tijdens dit congres een presentatie en een persconferentie. Gamers helpen de onderzoekers van Stichting Lymph&Co in de strijd tegen lymfklierkanker. Lees het hele artikel »

 • 5 procent van de Nederlanders solliciteert via Facebook, Instagram en Snapchat

  05-08-2019 - 5 procent van de Nederlanders solliciteert wel eens via Facebook, Instagram en Snapchat. Meer dan de helft is op de hoogte van vacatures die op deze manier verspreid worden (58%). Jongeren van 18 tot en met 34 jaar zijn er vaker bekend mee (65%) dan Nederlanders tussen de 35 en 49 jaar (57%) en 50 tot 65 jaar (49%). Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact onder ruim 1000 Nederlanders die gebruikmaken van deze social mediakanalen. Opvallend is dat laagopgeleiden bijna twee keer zo vaak hebben gesolliciteerd via Facebook, Instagram en Snapchat (17%) dan hoogopgeleiden (9%). Lees het hele artikel »

 • Ontwikkeling ICT-kennis staat stil bij de helft van de zorgmedewerkers

  29-07-2019 - Eindhoven – Slechts de helft (52%) van de Nederlandse zorgmedewerkers bezit meer ICT-kennis dan twee jaar geleden. De ontwikkeling hiervan heeft in deze periode voor velen in de zorg dus stilgestaan. En niet zonder gevolg: slechts 49 procent van de zorgverleners vindt dat zij genoeg know-how van ICT hebben om hun werk goed te kunnen doen. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity, IT-dienstverlener gespecialiseerd in managed services, IT-adoptie en online werkplekken. Aan het onderzoek hebben ruim 500 medewerkers deelgenomen die werkzaam zijn binnen Nederlandse zorginstellingen. Lees het hele artikel »

 • Nog meer ziekenhuizen failliet in komende jaren, volgens 7 op 10 zorgprofessionals | Tweederde zegt: het ontbreekt aan goede bestuurders en managers in de zorg

  18-07-2019 - 69 procent van de zorgprofessionals denkt dat er in de komende jaren nog meer Nederlandse ziekenhuizen failliet zullen gaan. Dat blijkt uit onderzoek dat financieel detacheerder FBD liet uitvoeren door Panelwizard onder 1.118 zorgmedewerkers. Ook geeft 67 procent aan dat het in de zorg (vaak) ontbreekt aan goede bestuurders en managers. Lees het hele artikel »

 • Persoonsgegevens in gevaar: kwart zorgverleners maakt zich zorgen om privacy cliënten

  05-07-2019 - Voor ruim een kwart (28%) van de zorgverleners is de privacy van cliënten reden tot zorg. Niet onterecht, want bij 26 procent van de zorgverleners komt de privacy van cliënten weleens in het geding. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity waaraan ruim 500 medewerkers hebben deelgenomen die werkzaam zijn binnen Nederlandse zorginstellingen. Lees het hele artikel »

 • Initiatiefnota GroenLinks: meer macht naar de professional

  02-07-2019 - Kathalijne Buitenweg, Corinne Ellemeet, Paul Smeulders en Lisa Westerveld, allen Tweede Kamerleden van GroenLinks, bepleiten een betere machtsbalans tussen de bestuurders en medewerkers bij de politie, in zorginstellingen en op scholen. Daarom dienen zij vandaag de initiatiefnota “Samen de baas” in bij De Tweede Kamer. Daarin staan voorstellen die professionals meer grip geven op hun eigen werk. Lees het hele artikel »

 • Dimence Groep lanceert appwijzer voor zelfhulp bij (mentale) gezondheid

  02-07-2019 - De Dimence Groep Appwijzer is een handig overzicht van verschillende apps rond gezondheid en welzijn, per thema gerangschikt. Zo kan iedereen zelf online ondersteuning vinden bij bijvoorbeeld omgaan met stress, structuur in de dag of hulp bij crisis. Per 1 juli is de appwijzer online, vrij toegankelijk en bedoeld voor iedereen. Lees het hele artikel »

 • Appen met patiënt direct vanuit EPD

  26-06-2019 - Communiceren met de patiënt is voor zorgverleners van de St. Anna Zorggroep nu wel erg gemakkelijk geworden. Het platform van BeterDichtbij is per 24 juni volledig geïntegreerd in het EPD van het ziekenhuis. Het St. Anna is daarmee het eerste NEXUS-ziekenhuis dat BeterDichtbij volledig in hun ICT-systeem heeft opgenomen en vergroot daarmee aanzienlijk het gebruikersgemak voor de zorgverlener. Lees het hele artikel »

 • AH to go op OK

  26-06-2019 - Erasmus MC en Albert Heijn openen AH to go in operatiekamercomplex Lees het hele artikel »

 • Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2019 geopend| Welke zorgorganisatie heeft het beste project voor meer werkplezier?

  23-06-2019 - Na succesvolle edities in 2017 en 2018, met meer dan 100 inzendingen, is nu de inschrijving voor de derde editie van de Nationale HR Zorg Award geopend. Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om een project in te sturen dat bijdraagt aan meer werkplezier. Inschrijven kan tot 14 augustus 2019 via www.hrzorgaward.nl. Lees het hele artikel »

 • Ruim 70 procent chronische patiënten klaar voor zorg op afstand

  23-06-2019 - eHealth leidt tot betere zorg met minder zorgverleners Zorg op afstand helpt personeelstekorten op te vangen Samenwerking tussen zorgverleners cruciaal om zorg op afstand mogelijk te maken Lees het hele artikel »

 • UMCG en MIcompany starten grensoverschrijdende samenwerking in geavanceerd DNA-onderzoek

  23-06-2019 - Nieuwste Artificial Intelligence (AI) technieken komen beschikbaar om astma- en allergierisico’s te doorgronden Lees het hele artikel »

 • Tweede Kamer neemt ‘Innovatie in het verpleeghuis’ in ontvangst

  14-06-2019 - Druksensoren die direct melding geven wanneer iemand gevallen is, een virtual reality bril die ouderen rust biedt, robot Karel Pepper die medewerkers en bewoners helpt aan informatie. Verpleeghuizen zetten ICT en techniek in vele vormen in om kwaliteit van zorg te verbeteren. De vaste commissie voor VWS in de Tweede Kamer nam vandaag de ActiZ-publicatie ‘Innovatie in het verpleeghuis’ in ontvangst. In de publicatie vertellen zorgmedewerkers hoe ICT en techniek bijdragen aan goede kwaliteit van zorg en werk. Lees het hele artikel »

 • Europese Commissie wijst GS1 aan als uitgevende instantie voor UDI

  14-06-2019 - In het uitvoeringsbesluit van de Europese Commissie van 6 juni 2019 staat GS1 als uitgevende instantie van de Unique Device Identifier (UDI). Het UDI-systeem biedt een wereldwijd geharmoniseerd raamwerk voor de identificatie van medische hulpmiddelen om de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en bedrijfsprocessen te verbeteren. Het is onderdeel van de MDR-wetgeving die op 26 mei 2020 in werking treedt. Lees het hele artikel »

 • Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg

  14-06-2019 - Meerderheid ervaart geen afname in de regeldruk. Slechts één op de vijf (22%) zorgmedewerkers gelooft dat het actieplan (Ont)Regel de zorg verbeteringen gaat opleveren binnen de sector waarin zij werkzaam zijn. Tot op heden merken zij weinig van het plan dat inzet op minder regels voor zorgverleners en meer tijd voor de cliënt. Zo ervaart slechts iets meer dan een derde (36%) van de zorgmedewerkers minder papieren rompslomp en zegt slechts 28 procent tijd te besparen sinds de introductie van het plan. Dit blijkt uit onderzoek van Ictivity in samenwerking met onderzoeksbureau Markteffect. Aan het onderzoek hebben ruim 500 medewerkers deelgenomen die werkzaam zijn binnen Nederlandse zorginstellingen. Lees het hele artikel »

 • Apothekers en huisartsen nemen regie in ICT-ontwikkeling

  14-06-2019 - Softwareleverancier in de zorg Promedico innoveert vanaf vandaag niet alleen met huisartsen en apotheekhoudende huisartsen, maar ook met apothekers. Gisteren tekenden vertegenwoordigers van hen allen in Utrecht een samenwerkingsovereenkomst die de basis van het bedrijf versterkt en de innovatiekracht voor de toekomst verzekert. Alle zorgverleners worden vertegenwoordigd in het nieuwe bestuur van Promedico. Promedico is uniek als ICT-leverancier met primair de focus op doorontwikkeling samen met zorgverleners om zorgtoepassingen te optimaliseren. Haar informatiesystemen blijven ongewijzigd open voor koppeling met alle partijen in de zorg. Lees het hele artikel »

 • In 2030 stellen patiënten zelf de diagnose

  07-06-2019 - Preventieve gezondheids- en thuisbehandelingen worden persoonlijker Diagnostische toepassingen voor thuis zijn in 2030 de norm. En artsen maken in dat jaar op grote schaal gebruik van kunstmatige intelligentie. Dit zijn in ieder geval de verwachtingen van de 1.000 Amerikaanse volwassenen die deelnamen aan het onderzoek ‘City of 2030’. CITE Research voerde dit onderzoek uit in opdracht van Dassault Systèmes. Lees het hele artikel »

 • Hoge personeelskosten drukken resultaten 2018 medische zorg

  07-06-2019 - “Beperkte groei van omzet en winst” De zorg wist in 2018 verder door te groeien, maar minder sterk dan in het voorgaande jaar. De omzetgroei kwam uit op 8,6%, tegenover 9,7% een jaar eerder. Daarmee bleef de branche achter bij het landelijk gemiddelde van 9,6%. De winstgroei bedroeg iets meer dan 6%, versus bijna 14% een jaar eerder. Ook hier bleef de branche achter bij de 16,3% die het mkb gemiddeld realiseerde. Meer dan de helft van de zorgondernemers zag de winst zelfs dalen. Een forse toename van de personeelskosten ligt hieraan ten grondslag. De groei van de brutomarge liep terug van bijna 10% naar 8%. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2019, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. Lees het hele artikel »

 • Minister Bruins: €75 miljoen voor digitale gegevensuitwisseling huisartsen en patiënten

  30-05-2019 - Per 1 juli 2020 is het voor alle zorgverleners van Nederland wettelijk verplicht om patiënten elektronische inzage te bieden in hun medische gegevens. Zo kunnen patiënten hun eigen medische gegevens veilig digitaal inzien en beheren. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een subsidie van 75 miljoen euro beschikbaar gesteld om huisartsen ondersteuning te bieden om dit mogelijk te maken. Lees het hele artikel »

Aanmelden vacature-alert covid-19

Vacature alerts

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts